top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΣύλλογος Οσσαίων

23η ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΡΑΣΙΟΥ ΟΣΣΑΣ

Ένα μοναδικό διήμερο πολιτισμού και ψυχαγωγίας, με μουσικοχορευτικές παραστάσεις, λαϊκά δρώμενα, φιλοξενία φίλων από το εξωτερικό, μουσικές, γλέντια, θέατρο και… πολλά κεράσια, ήταν αφιερωμένο στην «23η Γιορτή Κερασιού», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Σύλλογο Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα», το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου 2022 στην όμορφη Όσσα.


Από νωρίς της Παρασκευής οι εθελοντές έπιασαν δουλειά με καθαριότητες, στήσιμο τραπεζοκαθισμάτων, ψησταριών, προετοιμασία του χώρου, των εδεσμάτων κλπ. Το ίδιο απόγευμα υποδεχθήκαμε τους φίλους από το Folk Dance Ensemble “Vila”, από το Novi Sad της Σερβίας, όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να φάμε όλοι μαζί, στήνοντας ένα όμορφο γλεντάκι γνωριμίας.


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου με το καλωσόρισμα της Προέδρου του Συλλόγου Οσσαίων κ. Σοφίας Καραϊωάννου και με τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Οσσαίων να παρουσιάζουν ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα με χορούς του Πόντου και της Θεσσαλίας. Στη συνέχεια, ακολούθησε η εξαιρετική παράσταση του φιλοξενούμενου συγκροτήματός μας από το Novi Sad και αμέσως μετά σειρά πήραν τα «Χάλκινα της Γουμένισσας» του Αργύρη Μάντσου, με τον κόσμο να συμμετέχει και να χορεύει με πολύ καλή διάθεση και κέφι! 


Μαζί μας είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε 35 νέους Αμερικανούς, συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Erasmus του Perrotis College, της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, οι οποίοι έμειναν κατενθουσιασμένοι και χόρεψαν με όλους τους Οσσαίους και τους Σέρβους φίλους μας! Ταυτόχρονα, μας επισκέφθηκαν οι γνώριμοι φίλοι από την Προύσα της Τουρκίας, κάποιοι εκ των οποίων μέλη του Συλλόγου Ανταλλαγέντων Görükle, οι οποίοι και παρακολούθησαν με χαρά τις εκδηλώσεις μας.


Οι κυρίες του συλλόγου, οι ψητάδες και οι εθελοντές μας ήταν όπως πάντα εκεί, με ενθουσιασμό και διάθεση, για να προσφέρουν και να βοηθήσουν στην καλύτερη δυνατή φιλοξενία των φίλων του συλλόγου και των επισκεπτών του χωριού μας, οι οποίοι ξεπέρασαν σε συμμετοχή κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας την εκτίμησή τους στη συνολική δραστηριότητα και ποιότητα των δράσεων του συλλόγου.


Το απόγευμα της Κυριακής ήταν αφιερωμένο στο θέατρο, με φιλοξενούμενη την κεφάτη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Απάμεια Ν. Μουδανιών, οι οποίοι μας παρουσίασαν την αξέχαστη κωμωδία των Ν. Τσιφόρου και Π. Βασιλειάδη «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» σε σκηνοθεσία του Ορέστη Τεάζη.


Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, η πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης κ. Γερακίνα Μπισμπινά, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Ταχματζίδης και πολλοί αντιδήμαρχοι, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Όσσας Αρχιμ. π. Ιωάννης Αρσενιάδης, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Πλάτων, βουλευτές όλων των κομμάτων και πολλοί άλλοι επίσημοι.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες, τους ακούραστους εθελοντές μας, τις δυναμικές κυρίες του συλλόγου μας, τους μουσικούς, τους χορευτές, τους φίλους επαγγελματίες και πολύτιμους Χορηγούς μας, το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, το Stay Hostel, την Αναστασία Τελιανίδου και τον Φάνη Γρηγοριάδη του ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Ζωή Αγαθοπούλου του FM 100, τον ηχολήπτη Δημ. Παλαιοχωρινό, την χοροδιδάσκαλό μας Χρύσα Νικολαΐδου, τον γραφίστα μας Δημήτρη Καμάρη, την φωτογράφο μας Χρύσα Μαλκότση και όποιον άλλο βοήθησε με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης! 

Η υποστήριξη της ΔΗ.Κ.Ε.Λ. στο αίτημά μας, θεωρήθηκε από το Δ.Σ. του συλλόγου ότι δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος και την ποιότητα των εκδηλώσεων -αλλά και στη γενικότερη συνεισφορά του Συλλόγου Οσσαίων- και ως εκ τούτου δεν έγινε δεκτή.


Άλλο ένα διήμερο πολιτισμού και ψυχαγωγίας ολοκληρώθηκε με πολύ κούραση, αλλά πολύ ενθουσιασμό, χαρά και επιτυχία, δίνοντας σε όλους μας ικανοποίηση, αλλά και ευθύνη για να συνεχίσουμε το έργο του συλλόγου μας, να φέρουμε κοντά όλους τους Οσσαίους και να προβάλλουμε την Όσσα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της!



54 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page