top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΣύλλογος Οσσαίων

Ένα ζωγραφικό δώρο της Μαρίας Φιλίππου για την Όσσα

Ένα υπέροχο ζωγραφικό έργο, δώρο χειρός της αγαπημένης μας φίλης και ζωγράφου Μαρίας Φιλίππου, παραδόθηκε την Παρασκευή 15/9 στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα», προκειμένου να διακοσμήσει το χώρο του συλλόγου μας!


Η Μαρία Φιλίππου, ζωγράφος και πολυπράγμων καλλιτέχνις, ζει και δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη, φτιάχνοντας εδώ και δεκαετίες υπέροχα ζωγραφικά καλλιτεχνήματα, γεμάτα με υπέροχα χρώματα που ακουμπούν την ψυχή και την αισθητική απόλαυση. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των έργων της είναι η ζωντάνια τους, η έμπνευση από στοιχεία της λαϊκής και βυζαντινής ζωγραφικής και φυσικά η μοναδική γραμματοσειρά της, που κοσμεί τα έργα της και για την οποία της ζητήθηκε κάποτε να παραχωρήσει σε μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες διαδικτυακής αναζήτησης…χωρίς όμως αυτή να υποκύψει στον οικονομικό πειρασμό…


Η Μαρία Φιλίππου γνώρισε την Όσσα και τους ανθρώπους της μέσα από τη συνεργασία της με τον Σύλλογο Οσσαίων και έκτοτε διατηρεί μια αφάνταστη αγάπη και εκτίμηση για το έργο μας! Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι οι δύο ζωγραφιστές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί και στολίζουν την πρόσοψη του Παλαιού Παντοπωλείου και του Παλαιού Τσαγκαράδικου, δίνοντας μια μοναδική αίσθηση στα επισκέψιμα εκθετήριά μας!


Στο σημείο αυτό, ας μας επιτρέψει η Μαρία να μοιραστούμε με όλους σας τις δικές της σκέψεις για την Όσσα μέσα από τα δικά της λόγια (που μας έστειλε με προσωπικό μήνυμα):


«Σας ευχαριστώ όλους...!!! Μου δώσατε την ευκαιρία να εμπνευστώ όλα αυτά και πόσα ακόμη αντιπροσωπεύουν την ποιότητα των κατοίκων της ΟΣΣΑΣ... και να δημιουργήσω κάτι όμορφο που όμοιό του δεν υπάρχει σ΄ολόκληρο τον Πλανήτη...!!!

Αγάπησα την Όσσα... μέσα απο σάς, χωριό ποτέ δεν είχα... τώρα έχω και νοιώθω κομμάτι αυτού του αξιοπρεπέστατου χωριού... που καθημερινά με όλους τους τρόπους φροντίζετε και "φωτίζετε"... ένα μικρό διαμαντάκι στο δαχτυλίδι της υπέροχης Μακεδονικής γης μας...!!! Συγχαρητήρια...!!! Η χαρά μου δεν λέγεται...!!!»


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα» ευχαριστεί από καρδιάς την ζωγράφο για την απλόχερη και ευγενική προσφορά της! Το έργο σύντομα θα λάβει τη θέση του στο χώρο του συλλόγου μας!


29 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page