top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΣύλλογος Οσσαίων

Εκδρομή των Οσσαίων στην Πέλλα και στην Έδεσσα

Έγινε ενημέρωση: 7 Μαρ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ημερήσια πολιτιστική εκδρομή του Συλλόγου Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα», την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, αλλά και στην όμορφη πόλη της Έδεσσας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου προσέφερε για 2η χρονιά ΔΩΡΕΑΝ στα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του την πολιτιστική και επιμορφωτική αυτή εκδρομή με ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ως ανταπόδοση της αγάπης, της συνεισφοράς και της συμμετοχής των μελών του στο έργο του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια!


Φτάνοντας στην Πέλλα είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ και αμέσως μετά να ξεκινήσουμε την ξενάγηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας, ενός από τα πιο πρόσφατα και σύγχρονα μουσεία της χώρας, με την ενδιαφέρουσα έκθεση και τα εντυπωσιακά εκθέματά του. Αμέσως μετά, είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο και να ενημερωθούμε εκεί για την ιστορία της σημαντικής αυτής πόλης των Μακεδόνων, με τη βοήθεια της διπλωματούχου ξεναγού μας κ. Παναγιώτας Μόσχου, την οποία και ευχαριστούμε για την υπέροχη ξενάγηση και συνεργασία!


Η Αρχαία Πέλλα, έγινε πρωτεύουσα του Μακεδονικού κράτους στα τέλη του 5ου-αρχές 4ου αι. π.Χ., αντικαθιστώντας τις Αιγές, και σύντομα εξελίχθηκε στο σημαντικότερο πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο όλης της Ελλάδας. Ο επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Πέλλας αποτελεί μόνο ένα τμήμα της αρχαίας πόλης, η οποία συνολικά καλύπτει έκταση περίπου 4.000 στρεμμάτων.

Γενέτειρα των Μακεδόνων βασιλέων που σημάδεψαν την αρχαία ελληνική ιστορία, του Βασιλιά Φιλίππου Β’ και του στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρου. Ο πρώτος κατάφερε νικηφόρους πολέμους υποτάσσοντας πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας στο βασίλειό του, ο δεύτερος κατόρθωσε να φθάσει με το σθένος, την ορμητικότητα και την εξυπνάδα του βαθειά στην Ευρασία και μέχρι την Αίγυπτο.


Τελευταίος μας προορισμός η όμορφη Έδεσσα, όπου γευματίσαμε όλοι μαζί σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής, με ντόπια κρέατα και κρασάκι, ενώ στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες της πόλης, σε μια καταπράσινη τοποθεσία με υπέροχη θέα, όπου έχει διαμορφωθεί ένα υπέροχο πάρκο γεμάτο ψηλά πλατάνια και ανθισμένα παρτέρια. Εδώ, ο Μεγάλος Καταρράκτης ή Κάρανος, ο μεγαλύτερος στον ελλαδικό χώρο, μετά από «ελεύθερη πτώση» 70 μέτρων, σκορπίζει τα νερά του με δύναμη και ορμή, δημιουργώντας ένα πυκνό νοτισμένο σύννεφο.


31 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page