top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΣύλλογος Οσσαίων

Ημερήσια εκδρομή στην Αρναία

Ο Σύλλογος Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα» οργανώνει ημερήσια εκδρομή στον παραδοσιακό οικισμό της ΑΡΝΑΙΑΣ Χαλκιδικής, το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΪΟΥ 2023.


Η Αρναία είναι ένας από τους πιο όμορφους ορεινούς οικισμούς της Χαλκιδικής. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Χολομώντα, σε υψόμετρο 600 μ., μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με πλούσια δάση και άφθονα τρεχούμενα νερά. 


Θα επισκεφτούμε το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Αρναίας, το Μουσείο Υφαντικής και τη λεγόμενη «Αστική Σχολή Λιαριγκόβης» που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, τρίκλιτη βασιλική με κωδωνοστάσιο που χρονολογείται από το 1889. Μοναδικός ναός στην Ελλάδα που λειτουργεί για τις ανάγκες των πιστών ενώ είναι κτισμένος πάνω σε σημαντικές αρχαιότητες, ορατές στο δάπεδο του ναού όπου έχουν τοποθετηθεί ειδικοί υαλοπίνακες. Θα περπατήσουμε στα λιθόστρωτα σοκάκια, θα ενημερωθούμε για το πλούσιο αρχιτεκτονικό απόθεμα του οικισμού και για τις ενέργειες που έχουν γίνει για τη διάσωση και ανάδειξή του.


Συνοδός και ξεναγός μας ο πολιτικός μηχανικός και πρώην Δήμαρχος Αρναίας κ. Αστέριος Καραστέργιος, η «ψυχή» της αναβίωσης και ανάδειξης του παραδοσιακού οικισμού.

Μεσημεριανό γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής.


Τιμή συμμετοχής: 15€


Δηλώσεις συμμετοχής:

Σοφία Καραϊωάννου, τηλ. 6937 310301

Άγγελος Μήτσας, τηλ. 6945 055380


Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.


23 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page