top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΣύλλογος Οσσαίων

Με κάθε επισημότητα κόπηκε η βασιλόπιτα του Συλλόγου Οσσαίων

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα και με την παρουσία πολλών μελών και φίλων του συλλόγου, κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του Συλλόγου Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα», την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, ημέρα μνήμης της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννας.


Με την ηλιόλουστη μέρα να είναι σύμμαχος, ο κόσμος παραβρέθηκε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα ναό της Όσσας και αμέσως μετά συμμετείχε στην κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου. Ιδιαίτερη τιμή για τον σύλλογο και τα μέλη του ήταν η ευλογία της βασιλόπιτας από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, οι οποίοι στη συνέχεια έκοψαν τη βασιλόπιτα και έδωσαν τις πατρικές τους ευχές στην Πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του συλλόγου που φέρει το όνομα της Αγίας Κυράννας.


Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Πρόεδρος του Συλλόγου Οσσαίων κ. Σοφία Καραϊωάννου, η οποία ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την τιμητική τους παρουσία και τις πατρικές τους ευχές, ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και στη συνέχεια έκανε μια σύντομη αναδρομή στις δραστηριότητες του χρόνου που πέρασε και σε αυτές που προγραμματίζονται για το νέο έτος. Σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογος κόβει τη βασιλόπιτά του την ημέρα της εορτής της Αγίας Κυράννας, ευχαρίστησε όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για την υποστήριξη και την αθρόα συμμετοχή τους στις ποικίλες δράσεις του και ανακοίνωσε την απόφαση του Δ.Σ. ότι η επόμενη πολιτιστική εκδρομή στην Βεργίνα και τους Μακεδονικούς Τάφους των Αιγών θα είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη των ετών 2022 και 2023, ως αντιστάθμισμα της αγάπης, της συνεισφοράς και της συμμετοχής τους στο έργο του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια!


Ακολούθησε το μοίρασμα της βασιλόπιτας και το κέρασμα στον κόσμο, με το «φλουρί» να κερδίζουν ο Αρχιμ. π. Ιωάννης Αρσενιάδης και ο κ. Μιχάλης Γρόλλιος.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιερατικός επίτροπος Όσσας Αρχιμ. π. Ιωάννης Αρσενιάδης, ο Αρχιμ. Ιερομόναχος π. Χρυσόστομος Μπουνταλάκης, η Αντιδήμαρχος Τεχν. Υπηρεσιών κ. Άννα Σαρίκου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων κ. Εμμ. Πατλιάκας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Γ. Ξενιτίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αστέριος Μπρατάνης και Απ. Μισχόπουλος.


Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά την εταιρία παραγωγής πασσάλων AGROPAS για την ευγενική προσφορά της βασιλόπιτας!


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ & ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!


71 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page