top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΣύλλογος Οσσαίων

Ο Σύλλογος Οσσαίων επισκέφθηκε την Βεργίνα και το νέο Μουσείο Αιγών

Μια εκδρομή αφιερωμένη στην ιστορία και τον πολιτισμό της αρχαίας Μακεδονίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα», την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.


Η εκδρομή, που είχε έναν καθαρά πολιτιστικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα, ήταν δωρεάν προσφορά του Διοικητικού Συμβουλίου προς όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του συλλόγου, ως ανταπόδοση της αγάπης, της συνεισφοράς και της συμμετοχής των μελών μας στο έργο του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια!


Προορισμός μας η Βεργίνα, όπου ανακαλύφθηκαν οι αρχαίες Αιγές, βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων μέχρι το πρώτο μισό του 4ου π.Χ. αιώνα. Εκεί, είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων με τα εντυπωσιακά ευρήματα και κτερίσματα, μεταξύ των οποίων και του Φιλίππου Β΄, τα οποία έφερε στο φως η σκαπάνη του αρχαιολόγου Μαν. Ανδρόνικου το 1977. Αμέσως μετά, επισκεφθήκαμε το μεγαλοπρεπές Νέο Μουσείο Αιγών που εγκαινιάστηκε πρόσφατα και στο οποίο παρουσιάζονται θεματικές ενότητες που αφορούν τον βίο, τον πολιτισμό και την ιστορία των Αιγών και του Μακεδονικού Βασιλείου, με πλούσια και αξιόλογα ευρήματα που έφεραν στο φως οι ανασκαφές.


Το μεσημέρι μας βρήκε σε ταβέρνα της περιοχής, όπου γευθήκαμε τοπικά εδέσματα και κρασάκι, αλλά και στήνοντας ένα μικρό γλεντάκι!


Ευχαριστούμε την ξεναγό μας Κασσιανή Τιάγκου και όλους τους συμμετέχοντες που, αψηφώντας το κρύο της ημέρας, συμμετείχαν με την καλή τους διάθεση σε άλλη μια ενδιαφέρουσα εξόρμηση του συλλόγου μας!


16 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page