top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΣύλλογος Οσσαίων

«Παραμύθια από την άκρη της γης» άκουσαν τα παιδιά της Όσσας

«Παραμύθια από την άκρη της γης» είχαν την ευκαιρία να ακούσουν οι μικροί φίλοι του Συλλόγου Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα», το απόγευμα της Κυριακής 4 Αυγούστου, στο προαύλιο του νέου Δημοτικού Σχολείου Όσσας.

Τα δύο παραδοσιακά παραμύθια από τη Λέσβο και τη Σκιάθο, που αφηγήθηκε υπέροχα η παραμυθού Μαρία Μανάση, ενθουσίασαν και κράτησαν αμείωτη την προσοχή των μικρών παιδιών!


Λίγα λόγια για τα λαϊκά παραμύθια:


Τα λαϊκά παραμύθια είναι οι ιστορίες που μεταδόθηκαν με τον προφορικό λόγο και προέρχονται από τη φαντασία απλών και καθημερινών ανθρώπων. Πολλές φορές είναι ρεαλιστικά και άλλες φορές είναι μαγικά, με φανταστικούς ήρωες και μέρη.

Τα λαϊκά παραμύθια δεν προορίζονταν εξ' αρχής για τα μικρά παιδιά. Αν διαβάσει κανείς τα πρώτα παραμύθια κάθε λαού, θα δει τη βία και τα στερεότυπα που χαρακτήριζαν τις κοινωνίες της εποχής. Γι' αυτό το λόγο, κάθε γενιά, προσαρμόζει τα λαϊκά παραμύθια στο δικό της σύγχρονο πλαίσιο.

Αυτός ήταν άλλωστε ο προορισμός του παραμυθιού ως είδος. Να προσαρμόζεται και να αλλάζει, ανάλογα με τα ήθη, τα πιστεύω, τους φόβους και τις επιθυμίες κάθε εποχής. Μόνο έτσι μπορεί να επιτύχει το στόχο του το παραμύθι, που δεν είναι άλλος από την ψυχαγωγία, δηλαδή την αγωγή της ψυχής.


20 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page