top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΣύλλογος Οσσαίων

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα»

Στις 22-24 Σεπτεμβρίου 2023 εορτάζονται για 27η χρονιά οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Φέτος, το κοινό ευρωπαϊκό θέμα του εορτασμού είναι «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα» (European Heritage Days 2023: Living Heritage).


Ο εορτασμός του φετινού θέματος συνδέεται με την 20ή επέτειο από την υπογραφή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 2003, σύμβαση που κύρωσε και η χώρα μας το 2006.


Η θεματική «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα» αναφέρεται σε πρακτικές και δεξιότητες οι οποίες έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και εξασκούνται ακόμη και σήμερα, συμβάλλοντας στη διατήρηση της συλλογικής μνήμης, ενισχύοντας την κοινή ταυτότητα και συνέχεια και  προάγοντας ταυτόχρονα τον σεβασμό για την πολιτιστική διαφορετικότητα και δημιουργικότητα.


Με την ευκαιρία αυτή, παραθέτουμε ένα μικρό φωτογραφικό μωσαϊκό από την υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Όσσας Λαγκαδά, η οποία χαρακτηρίζει την μακραίωνη ιστορία και παράδοση αυτού του μικρού αλλά ταυτόχρονα υπέροχου τόπου! Δείγματα μαρτυρίας του χθες που έφτασαν μέχρι τις μέρες μας…και που μέσα από τη συνεχή προσπάθεια του Συλλόγου Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα» και των κατοίκων συνεχίζουμε να τα βιώνουμε και να τα αναδεικνύουμε, με σκοπό τη διάσωση και διαφύλαξή τους ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές!


33 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page