top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΣύλλογος Οσσαίων

«στα χωριά της Σαλονίκης» με τον Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης

Ένα υπέροχο ενδυματολογικό ταξίδι «στα χωριά της Σαλονίκης» μας προσφέρει φέτος ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης μέσω του Ημερολογίου 2023, που εξέδωσε πρόσφατα.


Ένας σπάνιος ενδυματολογικός πλούτος που φρόντισαν και παραχώρησαν ευγενικά οι πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών της Θεσσαλονίκης, προσφέροντάς τον μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου στο αρχείο του αύριο…


Ασβεστοχώρι, Άσσηρος, Δρυμός, Θέρμη, Κολχικό, Κύμινα, Λαγκαδάς, Λητή, Μελισσοχώρι, Ξυλόπολη, Όσσα, Πεντάλοφος, Προφήτης, Πυλαία, Σοχός, Χαλάστρα, Χορτιάτης.


«Εκεί πήγε ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης. Επισκέφθηκε κάποιες από αυτές τις κοινότητες, ψηλάφισε την ιστορία τους, ανάσανε το άρωμα του καιρού στον τόπο τους και φωτογράφισε τις φορεσιές τους • αυθεντικές ή πιστά αντίγραφα, αρματωμένες με τα κοσμήματά τους (πολλά αυθεντικά και αυτά), φορεσιές που φέρουν πάνω τους το συνολικό αποτύπωμα της κάθε κοινότητας όπως αυτό διαμορφώθηκε από την τοπογραφία, τη γειτνίαση, την επικοινωνία, την οικονομία, τα ήθη, την αισθητική, την τοπική παράδοση.»

(απόσπασμα από το εισαγωγικό σημείωμα)


Σημ.: Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αφιέρωμα στις φορεσιές της Όσσας, που παραχώρησε ευγενικά ο Σύλλογος Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα».


67 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page