top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΣύλλογος Οσσαίων

Συνέντευξη στον FM 100 για το Ανοιχτό Μουσείο Αγροτικής Ζωής Όσσας

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον FM 100 και στην εκπομπή «Η Ζωή είναι αλλού» με την Ζωή Αγαθοπούλου έδωσε ο Άγγελος Μήτσας, γεν. γραμματέας του Συλλόγου Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα», την Κυριακή 21 Μαΐου 2023.

Αφορμή της συνέντευξης η Διεθνής Ημέρα Μουσείων (18/5) και ειδικότερα το «Ανοιχτό Μουσείο Αγροτικής Ζωής Όσσας», που λειτουργεί από το 2016 με πρωτοβουλία, φροντίδα και την εθελοντική προσφορά των μελών του Συλλόγου Οσσαίων.


Η συνέντευξη επικεντρώθηκε στην πρωτότυπη δράση του «Ανοιχτού Μουσείου», που σχεδίασε και υλοποιεί ο πολιτιστικός σύλλογος, μέσα από το οποίο παρουσιάζονται θεματικοί εκθεσιακοί χώροι που αφορούν την ιστορία, την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά του ορεινού οικισμού της Όσσας Λαγκαδά, όπως η Λαογραφική Συλλογή, το Παλαιό Παντοπωλείο και το Παλαιό Τσαγκαράδικο. Ταυτόχρονα, έγινε αναφορά και στα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος του χωριού, όπως το Δημοτικό Σχολείο, οι δύο ναοί και το υπό κατασκευή «Κονάκι του Παπουτσή».


Ευχαριστούμε θερμά την αγαπητή Ζωή Αγαθοπούλου γι’ αυτή την ωραία συνέντευξη-παρουσίαση και για τη συνεχή υποστήριξή της στο έργο του συλλόγου μας!


Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:


100 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page