top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΣύλλογος Οσσαίων

Τοποθετήθηκε η πινακίδα του «Αυθεντικού Χωριού Όσσα» του έργου ADRIONET της Π.Κ.Μ.

Τοποθετήθηκε στο πάρκο, απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο Όσσας, η ενημερωτική πινακίδα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ-ΙΟΝΙΟΥ (Authentic Villages) του έργου ADRIONET του ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG, στο οποίο συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, χαρακτηρίζοντας την ΟΣΣΑ και τα ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΑ ως αντιπροσωπευτικά «Αυθεντικά Χωριά» στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.


Στην πινακίδα της Όσσας μπορεί ο επισκέπτης να διαβάσει και να πάρει γενικές πληροφορίες (ελληνικά και αγγλικά) για την ιστορία και τον πολιτισμό του χωριού, για τα στοιχεία αυθεντικότητάς του και τα σημεία ενδιαφέροντος που μπορεί να επισκεφτεί. Παράλληλα, η πινακίδα πλαισιώνεται από έναν χάρτη και ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό που παραχώρησε ο Σύλλογος Οσσαίων, καθώς και ένα QR code το οποίο παραπέμπει σε περισσότερες πληροφορίες.


Στο έργο συνεργάστηκαν η Τοπική Κοινότητα Όσσας και ο Σύλλογος Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα» με την Αυτοτελή Διεύθυνση Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Π.Κ.Μ.


Ας ευχηθούμε ο τιμητικός αυτός χαρακτηρισμός να μη μείνει απλά και μόνο στα πλαίσια ενός ειδικού προγράμματος αλλά να είναι η αφορμή και η απαρχή ενός ουσιαστικού σχεδίου βιώσιμης αγροτικής ανάπτυξης για την Όσσα, που θα πρέπει να προωθήσουν και να υποστηρίξουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Λαγκαδά, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.


53 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page